Film “Straight Outta Compton” Eesti kinodes alates 2. oktoobrist

“Straight Outta Compton” on film räpist, mis ei ole ainult räpinohikutele. See on tõsise pühendumuse ja sisemise põlemisega kokku pandud põnev lugu tüüpidest, kes saavad kõigi jaoks ootamatult maailmakuulsaks. Film jookseb Eesti kinodes alates 2. oktoobrist.

Ma küsisin sõbra käest Universumi suurima entusiasmiga, kas ta teab, et film “Straight Outta Compton” tuleb ka Eesti kinodesse. Sõber tegi sellist nägu nagu ta oleks 4 aastane laps, kes avas üllatusmuna ja see oli tühi (teate ju küll seda nägu?) ja ütles,:“ Ma kuulen sellisest filmist esimest korda.”

See ei üllata mind, et ta ei tea, aga see ei ole tegelikult okei, et ta ei tea. See ei ole ju mingi hip-hop muusika nohikute film. See on päris elul põhinev kaasahaarav film Ameerikas Los Angelese tänavatel tegutsevatest pättidest, kes kõigile üllatuseks (eriti neile endile) saavad oma muusikaga kuulsaks üle maailma.

Film räägib räpipundist N.W.A , kes kinkisid meile nähtuse, mida sina täna tunned “gängsta räpi” nime all. Jep, see sama asi, mida 20 aastat hiljem igasugused tattnokad matkida üritavad. Siin näed esireast, kuidas see kõik 80-ndatel välja mõeldi, mis jamad sellega kaasnesid ja, kui palju see politseile meeldis (vihje: ei meeldinud eriti). Compton on L.A. eeslinn. Proovige ette kujutada, et Maardust pärit pätid muudavad kogu maailma muusikat. Päris rets ju?

Eminemi hitt ”8 Mile” oli tore film. “Straight Outta Compton” on kronoloogiliselt aeg, mis toimub vahetult enne “8 Mile”’i. Muusikaajalooline film, mille peategelasteks Dr. Dre, Ice Cube, Eazy-E, MC Ren ja DJ Yella ehk nimed, kes on tänase popkultuuri ja selle muusika, mida sa praegu raadiost kuuled, ühed suurimad alustalad. Eriliseks teeb selle filmi ka fakt, et peategelased olid väga tihedalt selle tegemisega seotud ning jälgisid ülima peensusega detailide õigsust oma loo jutustamisel.

Kokkuvõttes filmi “Straight Outta Compton” vaatamiseks ei pea kottpükse kandma. See on lihtsalt äge film. Kõigile.

Loe filmist täpsemalt Vaata Filmi kodulehelt.