Juhani Särglepa uus reisivideo “California with her”

Viimati rääkisime Juhani Särglepa ning tema tüdruksõbra Katri Palmiga eelmise aasta juunis, kus võtsime fookusesse nende Domikaani Vabariigi reisivideo.

Kes ei ole kuulnud sellist nime nagu Juhani Särglep, siis teadke, et ta on üks vingemaid inimesi, keda ma tunnen. Ta on energiat täis noor filmihuviline, kes tegi eelmisel aastal oma elus kannapöörde. Suures osas seisnes see selles, et ta motiveeris oma pruuti Katri Palmi igapäevatöölt lahkuma, et võtta kaasa kaamera ja suunduda ümbermaailmareisile. See reis võib venida mitmeteks aastateks ja see pole üldse halb asi, sest Jussil ja Katsil on aega nautida kõike seda, mida elu neile pakkuda suudab.

Juhani Särglep

Kõige selle tulemuseks sai teiseks peatumispaigaks Ameerika läänerannikul asuv California osariik. Et  täpselt aru saada, kus Juss ja Kats käisid, räägime nende viiest lemmikasukohast.

San Diego

San Diego on vaieldamatu lemmik. Mehhiko piiri lähedal asuv linn on mõneti võrreldav Tallinnaga tänu oma kompaktsusele. Samas elab linnas 100 000 inimest rohkem kui Eestis kokku, mis meie mõistes teeb San Diegost ikka suurlinna. Juhani ja Katri elasid Ocean Beach’i lähistel, kus ajastu olevat justkui 70-ndatel aastatel seisma jäänud – äratuntav hipilik õhkkond, kus on palju surfareid, kes on väga sõbraliku suhtumisega.

Juhani Särglep

San Francisco

San Francisco sisaldab endas nii ägedat tänavapilti kui ka ägedaid peatumispaiku. Üks asi, mida nad koheselt märkasid, oli inimeste haritus. Võiks vabalt öelda, et linna ühes otsas olev Silicon Valley mõjutab kõiki ja kõike. Kes teab… Tõeliseks vaatamisväärsuseks on San Franciscos pea 80-aastane Golden Gate Bridge. Sõltumata sellest, et Golden Gate Bridge on korralik turistikas, pakub see pikkuselt Ameerika neljas sild tohutult ilusat vaatepilti nii päeval kui öösel. Lisaks sillale on huvitavateks kohtadeks nii financial district kui ka Clarion Alley. Viimane on grafiti ja tänavakunsti allee, kus kunstiteosed vahetuvad iga kuu, sest kunstnikud käivad end aeg-ajalt näitamas ning välja elamas.

Juhani Särglep

Juhani Särglep

Juhani Särglep

San Franciscost põhjapool asuvad Redwood’i ürgmetsad, kus on maailma pikimad puud. See on tõsiselt erakordne, sest seal on mets täis Tornimäe kaksiktorne. Otseses mõttes! See on kindlalt üks kohtadest, mida San Francisco lähistel külastada tuleb!

Los Angeles

LA on alati kõigi dream destination. Jah, seal on mitmeid ägedaid kohti. Kõige populaarsem on ilmselgelt Hollywood ja kõik, mis sellega kaasas käib. Lisaks sellele tuleb ära mainida sellised kohad nagu LA-st eemal olev Laguna Beach, Venice Beach, filmistuudiote tohutult suured maa-alad ja paljud teised põhikohad.

Juss ütles, et Los Angeles on linnaelanike seas tekitanud teatud hoiaku, need inimesed täiesti segaseks ajanud. Kui hakata mõtlema, siis Californication‘i peategelane Hank Moody oli üks fucked up tüüp küll.

 

Juhani Särglep

Juhani Särglep

Monterey ja Pismo Beach

Mõlemad on väga mõnusate rannikutega linnad, mis asuvad üsna omapärases piirkonnas.  Linnad ise on üsna pisikesed, kahe linna peale kokku on neis kõigest 35 000 elanikku ja elutempo on seal seega üsna rahulik. Alumiste piltide peal on näha Bixby Creek Bridge‘i, mis asub Montereyst 30 minuti autosõidu kaugusel.

Juhani Särglep Juhani Särglep

Grand Canyon

“See on p*rses suur koht!” ütles Juss. Sellega seoses on hea mainida fakti, et Grand Canyoni alasse mahub 1,8 Saaremaad. Juhani ja Katri külastasid Grand Canyon Skywalk‘i, mis on korralik turistikas ning asiaatidest ülerahvastatud. Üllatus, üllatus.

Reisivideot filmides jäi Jussi droonilennutamine kahjuks turvakaamerate vaatevälja. Kes ei tea, siis Arizona osariigis on keelatud ilma vastava loata drooni lennutada. Politseile vahele jäänud, käskis šerif kogu videomaterjalile format teha ja tagatipuks konfiskeeris varustuse. Peale pikka vaidlust ja mitmeid ähvardusi neid siiski kartsa ei pandud, vaid eskorditi Canyoni aladelt välja. Lõpuks saadi ka tehnika tagasi ning õnnekombel suudeti isegi kogu filmitud materjal taastada.

Guugeldades võib leida mitmeid ägedaid kohti, kus selle ebamaise koha võlusid avastada. Jussi sõnul on Grand Canyon midagi enneolematut ja paneb imestama, et see on meie planeet.

Juhani Särglep Juhani Särglep

Tänu kõigele sellele valmis üks tõsiselt innustav reisivideo. Terve video on filmitud peamiselt GoPro kaamera ning Canon 5D Mark II-ga. Jussi ainsaks abiks oli tubli Phantom 2 droon ja väga stabiilsed käed.

Muusika: Lea Rue – Can’t Say No (Broiler Remix)

Hetkel uudistavad noored Aasiat. Nende seiklustel saab silma peal hoida Instagrami vahendusel:

Jussi Instagram
Katsi Instagram

Autor: @an1000