Täna algab EURO 2016!

Käesoleva aasta magustoit jalgpalligurmaanidele serveeritakse 10. juunist 10. juulini Prantsusmaal toimuval EURO 2016-l. Kes tõstab 10. juulil Pariisis 80 000 pealtvaatajat mahutaval Stade de France staadionil toimuval finaalil Henry Delaunay nime kandva karika pea kohale, on raske pähkel pureda nii Selgeltnägijate Tuleproovis osalejatele kui ka jalgpalliperel tervikuna.

 

Stade de France

 

On selleks kodupubliku ees palliv Prantsusmaa, kuninglik tiitlikaitsja Hispaania, aegumatu teleseriaali Cobra11 kodumaaks olev Saksamaa, staaridest kubisev Belgia või pallivõlur Cristiano Ronaldo eestvedamisel purjetav Portugal. Televiisorite, nutiseadmete ja kõige muu vahendusel saame Põhjamaa suvises kliimas toimuvale meeleolukalt kaasa elada ning lõpuks ka vastuse eespool tõstatatud küsimusele.

Enamikule meist pakub järgnev infokild tugevat ekstaasi – EURO 2016-l osaleb 8 meeskonda rohkem võrreldes eelnenud EURO 2012-ga ehk siis saame seeläbi juurde ka täiendavad 20 kvaliteetset jalgpallimatši. Kokku toimub seega 51 sportlikust vihast pulbitsevat vastasseisu, mis meie ajaarvamisest võtavad minimaalst ära tublid 4590 minutit.

 

Anname teile kaasa mõned teadmised, millega saate seltskonnas sobival ajal heas mõttes tuusa panna.

EURO 2016-l osaleb 5 debütanti – Wales, Põhja-Iirimaa, Albaania, Slovakkia ja Island. Kusjuures viimasena mainitud riigis elab vaid 329 000 elanikku, kuid see ei takistanud neil kvalifikatsioonis suurel jalgpallimaal Hollandile kahel korral kotti pähe tõmmata.

Erinevates meeskondades mängivad vennad Xhakad. 11. juunil lähevad omavahel vastamisi Albaania ja Šveits ning kõigi eelduste kohaselt tähendab see 90 minutiks pausi ka vennaarmastuses. Vanem vend Taulant Xhaka (Albaania) vs Granit Xhaka (Šveits).

Tuliseid naaberlikke vastasseise, millel silm peal hoida, pakub EURO 2016 meile samuti. 14. juunil Austria vs Ungari ning 16. juunil Inglismaa vs Wales ja Saksamaa vs Poola.

EURO 2016 ametlikuks maskotiks on supervõimetega vahva poisiklutt Super Victor ning ametlikuks lauluks ei kellegi muu kui David Guetta “This One’s For You” (see on esimene ja ilmselt viimane kord, kui sellist YouTube’i linki siin portaalis näeb).

 

Autor: Magnus Rosen