POSITIVUS FESTIVAL: TOP artistid, keda kuulata ja avastada

Positivus festival on kõigest päevade kaugusel ja ka Hooligan Hamlet on platsis. Salacgrīvas toimuva festivali üks suuri plusse on võimalus avastada lõunasse jäävate lähiriikide popimat muusikat, aga nautida ka mõnetunnise autosõidu kaugusel suuri välismaa artiste, kelle seas sel aastal näiteks John Newman või Years&Years. Viimased pole ühele muusikatööstuses hästi orienteeruvale inimesele võõrad nimed, aga tasub kuulama minna ka neid, kes esmapilgul ehk nii tuttavad ei tundugi. Mina avastasin tänu sellele eelmisel aastal päris mitu uut lemmikut.

Grimes

Kanada lauljanna Grimes aka Claire Elise Buceros teeb pisut plikalikku vokaalidega eksperimenteerivat muusikat, mis on kummaliselt sõltuvusttekitav. Grimesi muusikaline kokteil on niivõrd eriline, et artist on pärjatud mitmete auhindadega ja teeninud üle maailma kriitikute plusspunkte. Lugudes on miksitud elektroonilist muusikat, poppi, RnB’d keskaegsete ja Barokk muusika elementidega. Say what?!

Grimes esineb NORDEA laval pühapäeva õhtul 21:30.

Charles Bradley & His Extraordinaires

Emotsionaalne Ameerika funk-soul-RnB on mõnus vaheldus elektroonilisele, pop ja indie muusikale, mis üleüldiselt Positivus festivalil domineerib. 1960-70ndatest tugevalt mõjutusi saanud soul muusika, mida tihti sämpeldavad ka hip-hop artistid Jay-Z’st Asher Rothini välja.

Charles Bradley & His Extraordinaires esineb LATTELECOM laval pühapäeva pärastlõunal 16:15.

Seinabo Sey

Minu kõige oodatumaid artiste sel aastal on kindlasti Rootsi värske tulija Seinabo Sey, kelle energiast pakatavad hitid ja jõulised Youtube’ist nähtud live kontsertid tekitavad iga päevaga aina enam ootusärevust. Souli ja kaasaegse popi segu on viinud Seinabo Sey kiiresti muusikamaailma uute lemmikute hulka.

Seinabo Sey esineb NORDEA laval laupäeva õhtul 20:15.

NiklāvZ

Kõige energiast pakatavam koht on Positivusel kindlasti Red Bull Music Academy lava, mille puldi taga teevad head muusikat paljud tuntud DJ’d varajaste hommikutundideni välja. NiklāvZ looming põhineb elektroonilisel muusikal segatuna bassi, hip-hopi või futuristlike elementidega. NiklāvZ on töötanud koos suurimate Baltikumi hip-hopi nimedega nagu Despotin Fam, Tommy Cash, Ozols ja teised.

NiklāvZ astub Red Bull Music Academy pulti laupäeval 19:15.

I Wear* Experiment

Kui sa veel mingil kummalisel põhjusel pole ühelegi I Wear* Experimenti live’ile jõudnud, tuleks Positivusel see linnuke kindlasti kirja saada. Bänd on üks vähestest kodumaisetest tegelastest, kellel on potentsiaali (loe: piisavat enesekindlust ja vajalikku energiat) teha endale nimi ka piiri taga.

I Wear* Experiment esineb PALLADIUM’i laval laupäeva päeval 14:30.

M83

Grammy auhinnale nomineeritud M83 pole muusikasõbrale võõras nimi ja on üks minu oodatumaid artiste saabuval Positivus festivalil. M83 teeb tuju heaks elektroonilise muusikaga, milles segatud kaasaegset poppi 1980ndate dream pop’iga. Tegemist on ka erinevatele filmidele ja sarjadele soundtrack’e tegeva artistiga, kelle mitmed lood kindlasti kuuldes ära tunned.

M83 esineb LATTELECOM laval laupäeva õhtul 23:30.

Midagi jäi nagu puudu ja tahaksid veel teada, kes Positivusel üles astuvad? Vaata full line-up‘i festivali kodulehelt.

Autor: Keilit Aedma
Päise foto: Artur Sadovski

Täägid:

comments powered by Disqus