iPhone 8, iPhone 8 Plus ja iPhone X – juba täna leiab aset suur Apple Event

Täna, meie aja järgi kell 20.00, leiab Californias aset järjekordne Apple Special Event, kus gigantbränd tutvustab taaskord värsket maailmamuutvat tehnoloogiat. Üritust on võimalik voogedastada (super on see sõna, ma ütlen, SUPER!) otse Apple’i kodulehelt. Kuulujuttude järgi näeb Universum lisaks kõigele muule 3 uut telefoni. Jah, see ei ole kirjaviga, uus iPhone 8 korda 3.

 

iPhone 8, iPhone 8 Plus ja iPhone X - juba täna leiab aset suur Apple Event

 

Õuna telefon moodustab tervelt 1/3 kogu Apple käibest ja on ilmselgelt ettevõtte jaoks oluline asi. Asja ei tee lihtsamaks ka fakt, et iPhone tähistab sellel aastal oma 10. sünnipäeva. Sellest tulenevalt levivadki kuulujutud, et täna näeme iPhone 8 ja iPhone 8 Plusile lisaks ka täiesti isemoodi looma – iPhone X.

Kogemusele tuginedes võib eeldada, et iPhone 8 ja 8 Plus lähevad müüki kohe ja aitavad Apple’i aastalõpu numbrid kõik ilusti roheliseks värvida. iPhone X aga saab tänasel üritusel lihtsalt haipi ja jõuab päriselt inimesteni alles kunagi hiljem. Võib juhtuda, et sellest X-ist üritatakse ka ketsidele omane limiteerituse vaib välja pigistada, kuna lekkinud info kohaselt, hakkab see imeloom maksma vähemalt 1000$. Ehk siis alguses saab selle telefoni endale ilmselt stiilis Lebron James ja Kim Kardashian ja siis vaadatakse edasi näo järgi, kas üldse ja kuidas.

 

iPhone 8, iPhone 8 Plus ja iPhone X - juba täna leiab aset suur Apple Event

 

Kui iPhone 8-le ennustatakse oma eelkäiaga võrreldes pisimuudatusi nagu parem kaamera ja parem aku, siis iPhone X-i lootusteks on laotud kõik tehnikanohikute niisked unenäod. Erinevatele patendiametitest lekkinud dokumentidele tuginedes on X-le oodata äärest ääreni ekraani, millest on Apple’i disainiboss John Ivy vihjamisi rääkinud juba mõnda aega. Selline ekraan annab võimaluse sättida telefonile rohkem pilti ilma telefoni ennast suuremaks tegemata. Tundub mõttetu väike asi, aga vaadake korra oma telefoni ja visualiseerige, et ekraani ümber ei ole mitte ühtegi millimeetrit raami. Lisaks sellele ennustatakse, et oma viimase serenaadi on laulnud ka telefoni kurikuulus “home” nupp. Kuigi alles 4 aastat tagasi tutvustas Õun sellele nupule uut sõrmejäljetehnoloogiat, siis nüüd on vahetusmeeste pingile minek ja algviisikusse kupatatakse hoopis näo tuvastus. Ja loomulikult wireless laadimine, millest on jahutud juba kogu Euroopa põllumajandussektori jagu jahu välja. Kõik see jutt siin on aga soe õhk. Päris asjad hakkavad juhtuma alles täna õhtul.

 

 

Lisaks telefonidele on oodata sadat muud uuendust nagu Apple Watch 3, uued operatsioonisüsteemid, uhked liigutavad 3D emoji’d, mida nimetatakse animoji-deks ja üldse täpsem info kogu selle mandi kohta, mis kevadisel evendil välja kuulutati. Rääkides sellest, ise ilmselt ootangi kõige rohkem kevadel välja hõisatud ja detsembris müügile saabuvat täiesti uut toodet Apple’i tootenimekirjas – HomePod ehk das-mega-hypher kõlar kodusesse majapidamisse. Selle avalikustamine tõi korraks tagasi selle mõnusa tunde, et Õun on korraldanud midagi, mida eriti ei ennustatud ja, mis (tundub vähemalt), et on räigelt hästi välja kukkunud asi.

Mis täpselt juhtuma hakkab, näeme juba loetud tundide pärast.