EiK andis välja uue albumi “äratuskell”

Räppar-slash-luuletaja EiK andis septembri lõpus välja oma teise projekti sel aastal: kui eelmise nimi oli „uinak“, siis uus kogumik kannab nime „äratuskell“. Vastandlike, kuid samasse konteksti sobivate pealkirjade taga peituvad albumid ei ole küll nii kontrastsed kui pealkirjad, aga seos on olemas: EiK ise kirjeldab seda kui „uinaku“ liigikaaslast, millel on küll sarnane DNA („melanhoolia ja art hopi hõng“), aga mis seda edasi arendab. Kontseptsioon ja vaatenurk on aga eelnevaga võrreldes sissevaatavam.

 

„Kui eelmisel plaadil tõin pidevalt välja vaid teiste puuduseid ning lahkasin ümbritseva probleeme, sisenen uuel heliteosel sootuks isiklikumasse maailma, kus püüan läbi muusika kasvatada empaatiat ja mõistmist ennist materdatute vastu. “äratuskell” räägib leplikkusest ja mõistmisest, püsides samas teemaradadel, kus on sageli lausa võimatu külma närvi säilitada ja olukorda kontrollida, samas kui äng ning ülekohus sind pooleks rebida ähvardavad. Kuna kirjutan laulusõnu nagu päevikuid, töötab kogu projekt ka teatava kroonikana, mis krabab endasse kõik õhku rippuma jäänud emotsioonid ning mõttemõlgutused, sidudes need kokku taltsutatud helivihkudeks. Sellegipoolest ei jää karglemine, lapsikus ning naljaga pooleks veeretatud stroofid ka sel korral lavanurka lebama, kuna kui vaatuses on püss lavale toodud, peab sellest ka pauku kuulma.“ – EiK

 

Plaadilt leiab nii EiKiga varasemalt koostööd teinud artiste (Kolmnurk, Mattias Tirmaste, Susanna Reti-Räim) kui ka uusi nimesid nagu Luurel Varas, Don Diisel ja Tigran. Uue albumi esitlus toimub, 5. oktoobril Kultuuriklubis Kelm. Rohkem infot ürituse kohta leiat SIIT.

 

Täägid:

comments powered by Disqus