Motherfuckin’ Berlin – uus Eesti rulafilm

Ülemöödunud nädalal esmakordselt toimunud Tallinna rulafilmide festivali Tallinn VX Weekend programmis linastus ka film „Motherfuckin’ Berlin,“ mille autoriks on Siim Sild ning, kus lõid kaasa ka Kristo Õismets, Allan Raudsepp ja Jeremy Vaask.

Fotod: Kristo Õismets

 

 

Kui Siim ja Kristo on rulafilmitrippidel käinud ka varem, siis Jeremy ja Allan pole välismaistes oludes veel liiga palju rularatastel veerenud. Uurisimegi noortelt tüüpidelt, mida nad reisilt kaasa võtsid ning kui palju erineb väliskeskkonnas rulatamine võrreldes kodumaiste oludega.

„Rulaspotid olid ideaalsed,“ kiitis Allan kogetut ning ütles, et Berliini puhul jäigi eredalt meelde sealse linnaruumi sobivus rulatamiseks. Ka Jeremy kiitis tingimusi ning nentis, et kodumaistega need võrdlust ei kannata. „Eestis on pargid kehvad ning tänavatel sõitmist ei soosita,“ rääkis Jeremy.

Välismaiste tingimuste avastamise eeliseks tõid mõlemad tüübid uute olude avastamist, mis omakorda aitab iseennast motiveerida ning seetõttu annab julgust ja tahet uusi trikke proovida. „Tunnen, et üks hea nädal uutes tingimustes arendab rohkem kui paar kuud Eestis toksimist,“ ütles Jeremy.

Positiivselt hinnati ka satsi omavahelist klappi ning vanemate tegijate oskust õigel hetkel nõu anda ning seda nii rulatamise kui ka lihtsalt eluoluga seotult. Kehva ilma tõttu pidi reisiseltskond küll tihti leppima rulatamise asemel räästa all vihmasaju lõpu ootamisega, kuid vast seetõttu toodigi eredaima hetkena välja viimast päeva. Siis prooviti kehva ilma kiuste hullumeelselt tiheda graafikuga võimalikult palju trikke videole püüda.

 

Motherfuckin’ Berlin - uus Eesti rulafilm

Lisaks rulatamisele pandi rõhku ka toiduelamuste otsimisele ning sisuliselt kõigil toidukordadel söödi kebaabi, mis on aastakümnete jooksul Berliini tänavatoidumaastikul väga oluliseks roaks kujunenud. Mitteametlikust degustatsioonivõistlusest väljus võitjana Best Gemüse Kebap nimeline kebaabiputka. Otsige üles!

„Motherfuckin’ Berlin“ on VLND Burgeri eestvedamisel sündinud kuus ja pool minutit pikk rulafilm, mille sünniks saadeti neljaliikmeline rulatajatest koosnev punt Saksamaa pealinna tänavatele rulatama. Klippi toetasid lisaks burgeriettevõttele ka Reede, House of Marsten ning WePrint.