5 laulu, mille järgi see nädalavahetus rokkida

Täna ju reede. Mida see küll tähendab, et kas teeme rahuliku õhtu kodus või jalga keerutama? Igatahes. Varasemalt oli kuldmedalist Genka muusikat soovitanud, aga ta nüüdsest hoiab endale kõik. Pole hullu. Teen heameelega ise. Sellise lihtsa, 5 laulu, mida oma Soundcloud playlisti lisada.

Ma hullult olen mõelnud, et mis muusika see olema peaks, mida inimesed võiksid reaalselt kuulata, mis oleks väga meielik, sest kurat ma Tiestot ja Armin van Buurenit soovitama ei hakka. See pole meie. Meie on midagi, mida kõik pole vast kuulnud. Muusika, mis võib esialgu tunduda natuke võõras ja veider, aga hea veider. Peale kuulamist ja analüüsimist on võimalik leida mingisugune seos sellel biidil ja sinna sügavale sukelduda.

Tõmbame selle sae käima siis. Nädalavahetuse soovitus.

1. GoldLink – Dance On Me (PYRMDPLAZA Remix)

GoldLink on üks noor räppar, kellel on tõsiselt mõnus hääl ja kes üritab alati tuua tükike nostalgiat 90′ aastatete R&B-st, aga ei unusta lisada futuristlikku suunda. Üritab segada vana kooli uue kooliga. Kuigi GoldLink tuli välja “Dance On Me” lauluga varasemalt, siis PYRMDPLAZA tuli ja tegi selle tempokamaks, mis sobiks nädalavahetuse käima tõmbamiseks ideaalselt, mitte küll Holly jaoks…

2. M.I.A. – Double Bubble Trouble (DANYAL Flip)

Selle lauluga on nii mitugi asja, mis vajavad märkimist. Esiteks, M.I.A. flipitud lugu DANYAL poolt, kes on kõigest 22-aastane iiri patsaan, kes juba mitu aastat on tegelenud produtsendi tööga. See samune flip näitab ära, et siin on mõnusat bassi, häid vokaale ning minu meelest ka natuke sellist Brasiilia funki.

https://soundcloud.com/pil-repost/mia-double-trouble-bubble-danyal-flippil-exclusive

3. Sam Gellaitry – To Earth and Back

Kellel on varasemalt meeles, siis kirjutasin natuke sellest kuidas Sam Gellaitry on maailma vallutamas ning arvan, et üheks soovituseks võiksi olla selle noore talendi võimas laul. Väga tempokas ning samas mõnusal R&B põhjal ülesehitatud. Külma-faking-värinad tekivad selle peale, ausalt.

4. No Tv No Radio & Enzo Vangetti – Lotus Flower

No Tv No Radio, mis nimi…aga ärge laske end häirida sellest nimest, sest mees selle “Lotus Flower” laulu taga on üks äge tüüp. Peaaegu dekaadi jagu muusikat teinud mees on tegelikult kõigest 24-aastane. Ta on teinud imelisi remixe nii Kanye Westi “All Day” kui ka Rihanna “Bitch Better Have My Money” lugudele (esimene neist võeti kahjuks Soundcloudist maha). Hetkel soovituseks on see võib-olla sellepärast, et see omab endas natuke agressiivsemat biiti ja samas seal on mõnus vokaal, mis minu meelest mingil määral pehmendab seda inyoface biiti.

https://soundcloud.com/darumasounds/no-tv-no-radio-enzo-vangetti-lotus-flower

5. K-Wash – La Mierda

Selline muusika minu meelest selle suve nišš, aga mida hullu, Eestis ei eksisteeri sellist asja nagu suvi. Kui aus olla, siis aristi kohta ma väga palju ei tea. Tean küll öelda, et see on žanr on segatud Brasiilia funkiga, mis on eriti populaarseks muutumas produtsentide seas, kes toodavad muusikat futurstlikku ideede ümber. Hästi mõnusa biidiga lugu sobib ideaalselt käima tõmbamiseks. Endalgi puus tooli taga liigub rütmis.

https://soundcloud.com/top-cats/lamierda

Tänaseks kõik. Mõni reede jälle. Senikaua avastage Soundcloudi ning visake pilk peale ka meie enda Soundcloudi konto peale.

Tekst: @ahmelnitski