adidas on seekord tõesti hakkama saanud millegi imelisega

Ma pole tükk aega korralikult tosse analüüsinud. Kirjalikult. Peas ma analüüsin iga inimese jalanõud vist peaaegu sama palju kui ma oma peas lauludele sõnu kirjutan. Ehk siis 24h. Olete tähele pannud, mis jalatsitega suurem osa inimesi linnas käib? Trammis? Tööl? Koolis? Horrormovie! Okei, kaldun teemast kõrvale. Täna, kus me oleme tossumaailma ilmselt ühe selle aasta suurima reliisi ootel, ma tunnen vajadust tossudest natukene kirjutada. Maailm ootab adidas Originals X Kanye West koostöö vilja number 2 – Yeezy Ultra Boost 350.

See vist ei ole raketiteadlase levelil ülesanne vastata küsimusele, mis logo MINA oma tossudel kannan. Ma olen ikka pigem nagu Nike’i mees, eksole. Rõhk sõnal “pigem”. Hiljem lisandus sellesse lõputupikka nimekirja ka Air Jordan. Ehk siis ma olen Nike’i mees. Tegin nalja ja pilditasin Instagrammi hunniku oma Nike karpe, kuhu vahele peitsin ühe adidase karbi ja juba järgmise päeva hommikul pidin väga kõrgetele inimestele oma “huumorit” selgitama. Ma olen tegelt koguaeg rääkinud, et ma ei ole sneakerhead ja pole selleks ennast kunagi pidanud. See tegelikult peaks mind vabastama erinevatest sneakerhead‘i tiitliga kaasaskäivatest kohustustest. Mind huvitavad ägedalt disainitud asjad. Olgu selleks visiitkaart, jalgratas, albumi kaas, t-särk või paar tosse. Nii-et ma saan endale lubada olla kitsarinnaline Nike’i mees. Põhimõtteline.

Tegelt ma ei ole rumal ja piiratud silmaringiga töllmokk ja mind huvitavad igasugused ägedalt disainitud asjad, millel on äge story. Olgu selle story peal haakrist, kolm triipu või swoosh. Seekord on maailma kõige ägedama story peal triibuline kolme lehega taim.

See, mis Kanye Westil seal Nike’s juhtus ja kuidas ta lasi välja maailma kõige-kõige kõvema ketsi Nike Air Yeezy, on täiesti eraldi raamatu teema. Fakt on see, et suure tõenäosusega esimest korda ketsinduse ajaloos, suutis keegi teha tossu, mis oli kõvem sõna kui Michael Jordan ja see mees ei olnud Michael Jordan. Kanye West – põuser, ülbik, ebaviisakuse sümbol, snoob. See mees suutis disainida midagi fenomenaalset, mis vallandas globaalse punaste tossude boomi. Tossu, mille hind järelturul on neljakohaline 2500-6000€. Igakord kui jälle näen mõnda kuulutust, itsitan korraks pihku ja siis tuleb meelde, et inimesed ostavad neid tosse selliste hindadega. Päriselt.

 

yeezy 2

 

Kanye läks Nike’ga tülli ning läks adidasesse. Kuhu veel? Skechersisse? Esimene reliis tundub eemaltvaadatuna, et oli edukas. Mölisetakse, ilgutakse, ironiseeritakse, aga Yeezy Boost 750 kadus lettidelt nagu neid lette ei olekski olnud ja järelturu hind on jälle neljakohaliste numbri läheduses. Mees räägib igas intervjuus, et tema eesmärk adidases on teha tossud, mida KÕIK saavad osta. Esimene adidas Originals reliis seda võimalust kahjuks maailmale ei kinkinud. Nüüd tundub, et oleme sellele lähemal kui kunagi varem.

 

yeezy boost 750

 

Esimest korda on lootust, et uus värske Yeezy jõuab rohkemate noorte kodudesse kui ükski varajasem Kanye. Kümned ja sajad poed üle maailma, on kuulutanud välja uue madala Yeezy Boost 350 reliisi 27. juunil. Põhja-Ameerika, Euroopa, Aasia. Nüüd on meil võimalus saada endale midagi, millest terve maailma räägib. Rootsis on mitu poodi, kes kõik 27. juunil, laupäeval selle tossu müüki paiskavad. Nii instore’s kui ka webstore’is.

Ma tossu disainil pikemalt ei peatu, kuna oma käte vahel toodet hoidnud ei ole ja minu tehtud foto analüüs ei erine mitte kuidagi teie omast. Kõige sellega tahtsin kokkuvõttes öelda, et adidas on minu arvates praegu tegemas kuskil midagi õigesti. Võibolla äri seisukohalt ei kajastu see osa brändist mitte ühegi olulise Exxeli tabeli osas, aga meie – fännide jaoks – on see suur samm ning see teadmine võiks kellelegi kuskil korda minna.

Hoian pöidlaid ja vaatlen imetlusega, kuidas see asi laupäeva hommikul, 27. juunil lahti rulluma hakkab. Olge meiega, hoiame teid selle aasta suurima reliisiga kursis.

 

adidas-yeezy-350-boost-12-1010x674.jpg.pagespeed.ce.CD1MzU4kkB adidas-yeezy-350-boost-11-1010x674.jpg.pagespeed.ce.jW1BpmGXUt adidas-yeezy-350-boost-10-1010x674.jpg.pagespeed.ce.QlXepE6Jcw adidas-yeezy-350-boost-9-1010x674.jpg.pagespeed.ce.a9v-62dA5D adidas-yeezy-350-boost-8-1010x674.jpg.pagespeed.ce.aao26BcsGk adidas-yeezy-350-boost-7-1010x674.jpg.pagespeed.ce.SEPyWUBsxM adidas-yeezy-350-boost-6-1010x674.jpg.pagespeed.ce.fzUCoPRcz- adidas-yeezy-350-boost-5-1010x674.jpg.pagespeed.ce.uZ2CpUm-JW adidas-yeezy-350-boost-4-1010x674.jpg.pagespeed.ce.gxUu5gVjOd adidas-yeezy-350-boost-3-1010x674.jpg.pagespeed.ce.aTqJUV8yZs adidas-yeezy-350-boost-2-1010x674.jpg.pagespeed.ce.JOgmRLXr_d