Aasta ketsiuudis: kaua oodatud tulevikujalats Nike MAG tuleb lõpuks müügile

On olnud igavesti huvitavad viimased 24h tundi ketsimaailmas. Mis juhtus? Legendaarsest filmist “Back To The Future” tuntud Nike jalats juhtus. Üritan kõik üleelatu nüüd sõnadesse panna.

 

TÄIENDATUD! 17:23 04.10.2016

Jalats on müügis! Nendele, kes tahavad ketsi osta, saavad seda teha SIIN. See on spetsiaalne loos ja loosis osalemiseks, tuleb maksta osavõtu tasu 10$. 100% kogutud piletirahast läheb näitleja Michael J Fox’i Parkinsoni Uuringu fondi. Piletite ostmisel ei ole limiiti. See toob kindlasti heategevuseks suurema hulga raha, aga samas kahandab ka võimalusi endale paar võita. Loosis osalejatele infoks niipalju, et lootus toss saada on õhkõrn, sest Nike sõnul on toodet kokku umbes 100 paari. Need on saadaval suurustes US 7, 9, 11 ja 13. Jalats on saadaval ainult uues Nike+ app’is. Loosis osalemise piletid on müügil alates praegusest kuni 11. oktoobrini. Võitjad tehakse teatavaks 17. oktoobril.

 

Nike MAG Nike MAG Nike MAG

 

Tööpäeva lõppedes vaatasin kohusetundlikult Twitteris ringi, et järsku on USAs hommikul mingeid huvitavaid uudiseid tulnud. Ja mida ma näen!

See salajane Michael J. Fox’ile suunatud säuts võis tähendada vaid üht! 4. oktoobril saame me kõik endale “power-lacing” Nike MAGid! Mulle meenus kohe eelmise aasta Nike MAG’i teemaline pöörane oktoober. Hakkasin kohe erinevaid saite ja blogisid läbi kammima, et ennast järjekorda panna ja nooreperelaenuga need isesõlmuvad ketsid endale saada. Kahjuks väga palju targemaks ei saanud, seega hakkasin innukalt ootsusärevusest kiirelt artiklit vorpima.

Jõudsin just valmis kui @koerakari kirjutas: “Mis see tähendab?”

“The future, in your hands.” See ütleb kõik ära. See on tõsi! Lõpuks ometi on võimalik soetada endale Nike MAGid, mis on reaalselt ise sõlmuvad. Siis vaatasin ma videot, nii 5 korda järjest.

Seejärel siis lugesin säutsu edasi. Nike+ App! Tuhat tänu, et sa meil siin Euroopas ei tööta. Seega kõik, kes te olete pettunud, et ainult SNKRS äpi vahendusel tundub olevat võimalik neid soetada või rohkem infot saada, siis jätan oma esialgu kirjutatud artikli siia lugemiseks. Nii enda lohutuseks!

 

1. MAG oli esimene toss, mille Nike disainis spetsiaalselt filmi jaoks

bttf2-main_yttnd9

 

Nike looja Phil Knight mainis oma raamatus, et neil oli juba 1970-ndatel tööl grupp inimesi, kes jagasid Nike tosse Hollywoodis erinevatele näitlejatele. Kõike seda selleks, et need siis juhuslikult kuskil filmis või teleseriaalis korraks kaadrisse saaksid. Nike MAGide disainimist alustas aga Tinker Hatfield täiesti nullist ning spetsiaalselt “Back to the Future II” filmi jaoks.

 

2. Nike inimestel oli reaalne sõnaõigus filmi käsikirjas

3235_0_z2zb6w

 

Nike MAG nimetus tuleb sõnast “magnet” ning see oli tsenaristidel juba käsikirja sisse kirjutatud. Küll aga on MAGide disainer Tinker Hatfield meenutanud, et algselt pidi Marty McFly proovima neid tuleviku ketse jalga suvalise pargipingi peal. Tegelikult teame me kõik, et Marty proovis neid esimest korda jalga istudes DeLorean‘is. Lisaks ka sõnapaar “power-laces”, mida Marty McFly ketsid jalga tõmmanuna karjub, on Tinker Hatfieldi poolt välja pakutud.

 

3. Filmis kasutatud MAGid tegelikult ei olnud ise sõlmuvad

ezgif-3567519230_p4fpm0

 

Kui keegi on vahel mõelnud, et juba aastal 1989 oled olemas ise sõlmuvad ketsid ja miks nad aastaks 2016 pole ikka suutnud müügile tuua samaguseid, siis pean teid kurvastama – filmis kasutatud ketsid ei olnud tegelikult ise sõlmuvad. Selleks kasutati mitme inimese abi erinevate traatide tõmbamisel ning juurde pisut järeltöötlust. Ainuke asi mis filmis olnud ketsidel oli reaalne, olid jalga tõmmates süttinud tuled. Neid tulesid toitis aku, mida Michael J Fox pidi endaga alati tagataskus kaasas kandma.

 

4. Nike MAG’ide taastutvustamise protsessiga alustati juba 2005. aasta oktoobris

_71q9513_copy_ofxfhb

 

Juba kevadel tegime juttu sellisest naisterahvast nimega Tiffany Beers, kes on üks peaarhitekte koos Tinker Hatfield’iga teiste ise sõlmuvate ketside Nike HyperAdapt 1.0‘ide taga. Tagantjärgi on välja tulnud fakt, et salajase MAGide projektiga alustati juba 2005. aasta oktoobris ning loodeti maailma üllatada filmi 20. juubeliks ehk siis 2009. aastal. Kahjuks nii ei läinud. Siis oleme me lootnud, et laialdasem reliis tuleb aastal 2015. Aasta, kuhu Marty McFly filmis rändas. Aga ka seda ei juhtunud. Tõele au andes, ise sõlmuvaid Nike MAGe 2015. aastal siiski inimestele näidati. 21. oktooril kinkis Nike Michale J Foxile ühe paari neid kets ja see pani muidugi kõik tossuinimesed maailmas õhku ahmima.

 

 

5. Nike MAGid on vägagi seotud heategevusega

2011-nike-mag-back-to-the-future-marty-mcfly-shoes-8_omtcdk

 

2011. aastal pani Nike 1500 paari MAGe oksjonile, millest kogu teenitud müügitulu läks Michael J Foxi heategevusfondi. Need tossud ei olnud ise sõlmuvad, küll aga sarnaselt filmis kasutatud eksemplarile, süttisid neil tuled. Oksjonid toimusid 10 päeva jooksul ning iga päev läks oksjonile 150 paari MAGe. Esimese paari ostis endale Briti räppar Tinie Tempah 37 000 dollariga. Kokku koguti 10 päeva jooksul rohkem kui 5,5 miljonit dollarit.

Praeguse info kohaselt on siis tõenäoliselt 4. oktoobril Nike SNKRS äppi vahendusel võimalik soetada endale paar Nike MAGe mingisuguses teadmata vormis. Ilmselt oksjoniga, mille eesmärk teenida tulu heategevuseks. Lihtsalt lisamärkusena, et 2011. aastal kujunes Nike MAGide keskmiseks hinnaks 4500$. Järelturust ma ei räägigi.

Täägid: