Daniel Juht – noor Eesti disainer

Uued tuuled Eesti disainimaastikul. 18-aastane Pärnust pärit Daniel Juht tutvustab oma esimest kollektisooni.

Moedisaini juurde jõudis Daniel ca 9 kuud tagasi, kui leidis netist Gosha Rubchinsky moeshow pildid ja videod. Sel hetkel mõistis ta, et paberile maalimise asemel saab tegelikult kõik enda mõtted ja emotsioonid veel premini riietel edasi anda.

Oma riietes üritab Daniel kõige rohkem välja tuua emotsioone, naiselikku ilu ja üleüldist lihtsust. Less is more. Inspiratsiooni kogub ta nii filmikunstist kui ka öistest lokaalide külastamistest. Suuremate eeskujudena toob Daniel välja Alexander McQueeni, juba mainitud Gosha ja Yohji Yamamoto.

Pildistatud kollektsioon on hetkel tehtud portfoolio jaoks, kuid uue õppeaasta alguses on Danielil plaan korraldada üritus, et ennast laiemale ringile tutvustada ja uks korralikult jalaga lahti lüüa.

Kollektsiooni pildistas Mikko Leo Selg.

comments powered by Disqus