Air Jordan 3 “Justin Timberlake” – kas JT päästab maailma olulisema ketsibrändi?

Kui me räägime ketsidest (mida me teeme ebatervislikult palju) ja nende juurde käivast kultuurist, siis me ei saa jätta rääkimata brändist Air Jordan. See oleks umbes sama, kui me räägiks Nutella saiast ja jätaks mainimata Nutella. Air Jordan on selle maailma A ja O. Keegi muidu teab, mis kuradi väljend see “A ja O” üldse on? Kui jah, siis holla at yo boy ja help a brother out.

 

Air Jordan 3 "Justin Timberlake" – kas JT päästab maailma olulisema ketsibrändi?

 

Teatavasti on Air Jordan viimastel aastatel natuke hädas oma asjadega. Millest ma sellise meelevaldse järelduse teen? Mul on ikka tõendusmaterjali ka, egas ma miski Katrin Lust ei ole. Siin ketsimaailmas mingist madalaks pitchitud häälest, õudusfilmi montaažist ja soolapuhumisest ei piisa. Esimene asi, mis meelde tuleb, on see väike uudis eelmisest aastast, et Air Jordan kukkus Ameerika turul ketsirbrändide nimekirjas 3. kohale ja blondi juukse lehvides tuhises Jordanist mööda adidas. See loomulikult on juba tagajärg mitte põhjus. Selleks ajaks olid Jordani kontoris ilmselt kõik juba teadlikud, et numbrid ei liigu õiges suunas.

“Probleem on see, et Air Jordan võrdub Michael Jordan”

Põhiline probleem, mida erinevates ketsikommuunides õhu Jordanile ette heidetakse on see, et Air Jordan võrdub Michael Jordan. Mure selle juures on, et Michael Jordan liigutas mägesid 30 aastat tagasi. Suurem osa tänasest ketsikommuunist ei olnud sellel ajal isegi veel idee oma vanemate peas. Lapsed ei tea, kuidas ta mängis, miks ta nii oluline on või, miks seda korvpalli üldse nii hullult kummardama peab, kui me hängime Viru Keskuses ja kuulame YouTube’ist muusikat. Tänapäeva ketsipeade jaoks ei ole hip ega cool mingi elevandinaha mustriga kobakas, mida võiks vabalt külmrelvana kasutada. Aasta on 2018 ja lapsed tahavad õhku, mobiilsust, fäshionit ja innovatsiooni. Asi, mida Air Jordan on tegelikult natukene erinevate mudelite peal ka katsetanud, aga need katsetused võiksid olemata olla nagu Jay Z ja Linkin Parki ühisalbum.

 

Air Jordan 3 "Justin Timberlake" – kas JT päästab maailma olulisema ketsibrändi?

 

2018 saab Jordanile olema oluline aasta ja tundub, et töömesilased kontoris juba sumisevad. Aasta lüüakse (löödi) lahti paljude jaoks ajaloo kõige olulisema Air Jordani mudeli peal – Air Jordan 3. Loomulikult on taas elluäratatud legendaarseimast legendaarsem Air Jordan 3 “Black Cement”, aga see pole kõik. 3 on plaanis lansseerida jõuliselt. Kui keegi veel ei saanud aru, mida see “jõuliselt” võiks tähendada, siis suhteliselt hästi illustreerib seda USA kõige vaadatuma tsirkuse Super Bowl poolaja showl Justin Timberlake’i jalga hoolikalt sätitud Air Jordan 3 “Justin Timberlake”.

 

Air Jordan 3 "Justin Timberlake" – kas JT päästab maailma olulisema ketsibrändi?

 

Wait what? Siin teeks nüüd korraks pisikese peatuse. Justin Timberlake’i jalga sätitud Air Jordan 3? Justin Timberlake? Millal see mees vabaviske joone tagant korvini hüppas? Aga vot see siin nüüd ongi uus Jordan Brand, kes üritab rääkida uutele noortele täiesti uut lugu. Korvpall – ok, Jordan – ok, retro ketsid 90-ndate hiilgeajast – ok. Aga mis on sellel pistmist tänapäevaga? Seda me loodetavasti hakkamegi sellel aastal nägema.

“Air Jordan seob ennast kellegagi, kes reaalselt on midagi saavutanud”

Mister JT on väga jordanilik valik, kui natuke süveneda. Jordan seob ennast kellegagi, kes reaalselt on midagi ära teinud, midagi saavutanud, sõrmused sõrmes ja tšempionitiitlid vitriinkapp rivistatud. Need lõngapeadest “gucci-gang-gucci-gang” kutid oma 1000000000 YouYube’i vaatamisega tulevad ja lähevad. Arvestades, et Super Bowlil esitletud Air Jordan 3 müüs samal hetkel välja sekunditega ning nende hind kõigub hetkel järelturul 1500-2500$ vahel, võib öelda, et lansseerimine kulges edukalt. Lisaks sellele on teada, et Jordan teenis pisikese Super Bowli trikiga Organic Advertisingu pealt hinnanguliselt ~3 miljonit dollarit. Touchdown!

 

Air Jordan 3 "Justin Timberlake" – kas JT päästab maailma olulisema ketsibrändi? Air Jordan 3 "Justin Timberlake" – kas JT päästab maailma olulisema ketsibrändi? Air Jordan 3 "Justin Timberlake" – kas JT päästab maailma olulisema ketsibrändi?

 

Mulle isiklikult tundus see lüke alguses ebaloogiline, aga peale pisikest juurdlemist, sain ma aru, et mina ei olegi selle lükke sihtrühm, mida Jordan 2018-ndal aastal püüdma peab. Mina olen juba kotis. Härra Õhk on vaja relevantseks teha tänapäeva maailmas tänapäeva noortele ja see väljakutse saab olema suur. 10 palli süsteemis annan Justin Timberlake’iga aasta alustamisele 7/10 ning ootan põnevusega, mis veel juhtuma hakkab.