EUTANASIYAH – Eesti Soundcloudist maailma ühe suurima plaadifirma alla

Fotod ürituselt Lil Pidu x Lil Saade 
Autor: Rauno Liivand

R.A.W crewst ja boompapi biitide ehitamisest Sip€lga 14 DJ-ni, sealt “soundcloudi räppariks” ja nüüdseks Universal Music plaadifirmaga lepingu sõlminud artistiks – Eutanaa$ia, uue nimega EUTANASIYAH, on Eesti räpi majas lühikese ajaga läbi käinud mitmed erinevad toad ja otsustas nüüd teisele korrusele kolida. Selle megahea kujundi saatel, mis ma siia artikli algusesse välja mõtlesin, liigumegi edasi põgusasse usutlusse noore muusikuga.

 

Lugu väljas maailma suurima plaadifirma alt. Kuidas tulemused on? Kõik liikus ootuspäraselt?

No päris ootuspäraselt ei tulnud, ootused olid ilmselgelt kõrged, et suure uudisega tuleb ka samuti suur lugu, aga, eks see lugu oli ka hästi kiirustatud, seoses sellega, et tahtsin enne EHHF-i välja saada. Hetkel olen üsnagi rahul, kuid lootsin ikka enamat, mis seal ikka.

 

 

Punkar Eutanaa$ia VS uus EUTANASIYAH. Miks nime ära muutsid?

Viskas [kopa] ette see Soundcloudi tiinekate dollarimärgi hullus ning mõtlesin oma olevasoleva nime muuta kuidagi huvitavamaks. Kuna sotskanalite header oli EUTANASIYA/EUTANASIYAH, siis otsustasin, et valin selle. Ka teised soovitasid seda. Ja mõnda koeranime ei osand välja mõelda kahjuks.

 

Paljud ilmselt ei teagi, kust sa tuled. Räägi oma nö sündimislugu – kuidas ja millal üldse räpini jõudsid ja kõik see.

Alustasin musa produmist, kui olin äkki neljandas klassis. Algselt tegin EDM-i, dubstepi, kui olla täpne. 15-aastaseks saades mõtlesin, et eksperimenteerin trapiga, kuna hakkasin vaikselt oma muusikameeli muutma. Alguse sai see, et ma saatsin ROM-ile mõned biidid ning sealt kujunes R.A.W crew, mille liikmeteks olid ROM, Utoopia ning R.V ning produ vennad olid RAWDNA, Noyade ning Shromik. Soundcloudi pöörde võttis asi siis, kui peale ühte R.A.W crew laivi, kus esines ka SIP€LGA 14, otsustasin hakata SIP€LGA dj-ks ning umbes 4 kuud hiljem proovisin ka ise teha “soundcloud räppi” ning kukkus välja “LAUAVIIN”.

 

 

Rääkisid kunagi mulle oma visioonist, kuhu sa muusikaga jõuda tahad. Kas sul on siiani pilt iseendast selge ja liigud eesmärkide suunas?

Hetkel ma ootuseid ei taha kõrgele loopida, ma pigem lasen asjadel naturaalselt välja kujuneda. Eks näeb, mis see elu toob.

 

Kui ma ei eksi, siis “LAUAVIIN” on sinu senise karjääri suurim nö bänger, mis minu arvates on oma tooruse ja pohhuismiga selle kiidetud ja laidetud Eesti Soundcloudi põlvkonna musternäide. Uues loos “Kopp ees” on tunda kalkuleeritust ja tasa-ja-targu minemist. Kas selline muutus loomingus on teadlik või lihtsalt saad vanemaks ja asjad liiguvad omasoodu?

Stiilid kujunevad. Eks eksperimenteerimine erinevate kõladega on huvitavalt välja tulnud. Ma ei eita seda, et ei tule ühtegi “LAUAVIIN”-a taolist lugu, kuna neid on mul demodena tosin.

 

EUTANASIYAH – Eesti Soundcloudist maailma ühe suurima plaadifirma alla

 

Olen ise viimasel ajal palju mõelnud, et miks ma üldse mingeid asju teen. Miks sa muusikat teed?

Igav on.

 

Oled päris räigelt välja öelnud, et sulle absoluutselt ei meeldi J. Cole muusika. Kas sinu meelest on Eestis see mingi internetipõhine trueheadide ja nö “Soundcloudi räpparite” vastasseis mingi vajalik asi? Või tegelikult võiks kõik koos mussi teha?

Üha enam näen vanakooli räppareid tegemas koostööd uute artistidega, näiteks Grinks ja AROP. Minuarust see generatsioonide lahing on täiesti mõttetu, lõppkokkuvõttes see on faking muusika, mida te vingute?

 

Kas sa ise kuulad EPT või Manipulated Mindzi muusikat näiteks?

Jah! Mindz on üks mu lemmikuid räpigruppe Eestis. Kõige suurem motivaator on mul kindlasti Hanf Kung “Kuu Poest Balti Jaamani” mixtape olnud, mis ilmus 2015 aastal. Tänu sellele ma hakkasin boombapi biitesi produma.

 

 

Kuidas EUTANASIYAH edasi paneb? Mis saama hakkab? Mis suuremaid projekte oodata on?

Täie rauaga. On oodata tosin sinkusi ning, kes teab, äkki situn mõne albumi välja kusagilt. Kindlasti tuleb mõned featid ka mõndade lahedate artistidega.

 

Soundcloud: eutanasiya
Instagram: eutanasiyah

Täägid: