Mini-intervjuu – räppar Päda: melanhoolsus üldiselt inspireeribki muusikat kõige enam

Tekst: Kevin Poll

Üldiselt on sahver panipaigaks heale ja paremale ning tundub, et Sahver Recordsi tüübid on võtnud südameasjaks iga natukese aja tagant oma ust ka näljastele paotada, et meelepäraste palakestega kuulajate kõhtu täita. 2020 septembris jagati kõige kõrgemalt riiulilt Kricki täispikka albumit “Olustik”, millele järgnes oktoobris Ain Nufini soolodebüütalbum “Multivärss”. Lisaks novembris jagatud Meistermauri värskele videosinglile “Linna parim restoran” on jaanuari alguses tolmust puhtaks pühitud ja kuulajate meeleheaks välja antud järjekordne pala “TÄNA”, mille peaosades figureerivad sõnameistrid Päda ja Ain Nufin ning tausta eest vastutav Kristjan Vool. 

Varasemalt räpipuntides 1teist ja 2exxxa figureerinud ning 2019 aastal soolo miksteibi “Kohv” välja andnud Päda on Sahvri värskeim artist ja sellepuhul temaga ka vana hea küsimus-vastus. 

 

Oled äsja liitunud Sahver Recordsiga. Kuidas see koostöö tekkis ja kas tulem võiks olla täispikk sooloalbum?
Kuidagi nii langeski kokku, et mul soolokas juba mõnda aega plaanis ja siis pakuti seda Sahvri asja. Mul endal mingi leibeli suhtes niikuinii plaani polnud ja kui Sahvri artiste ja tegemisi vaadata, siis tundus loomulik nendega liituda. 

Loo sisu on üsna melanhoolne. Kas teema taga on ühe tõsiselt kehva päeva, kogu 2020 aasta mõju, või hoopis midagi muud?
Mul igasugune melanhoolsus üldiselt inspireeribki muusikat kõige enam ja edukaimalt. Aga selle loo taga on ilmselt selline kogu 2020 aasta mõjul tekkinud üks nendest kehvadest päevadest jah. 

Kuidas mõjus möödunud aasta muusikalise produktiivsuse seisukohalt?
Produktiivsemalt kui kunagi varem. Palju aega ja igavust viis tihti mikri ette ja igasuguseid suvalisi katsetusi ning ka tõsisemaid lugusid sai linti päris palju.

Kus su tegemisi jälgida saab ja millal uut mussi tuleb?
Tegemisi saab jälgida kõige paremini ilmselt Sahver Recordsi ja Päda sotsiaalmeediast. Uue mussi kohapealt mingeid kuupäevi anda ei tahaks, aga plaadijagu asju seisab veel põhimõtteliselt mõne instrumentaali ja nupukeeramise taga. Loodame et varsti!

 

comments powered by Disqus