TESTHAMLET: Gran Turismo 7 ja Eesti esimene virtuaalne proovisõidu päev Porsche Tallinna esinduses

Sony Playstation tuli hiljuti välja uue videomänguga Gran Turismo 7. See on keskmisest kõvem võimalus kogeda päris elule sarnast ringrajasõidu kogemust virtuaalses maailmas. Mängus on piinlikult palju vaeva nähtud, et kõik autod, millega sa sõidad ja kõik rajad, millel sa nendega sõidad, oleks võimalikult sarnased päris maailmas eksisteerivale elule. Kõik on nii päris kui hetkel tehnoloogiliselt võimalik. Meil õnnestus seda Porsche Tallinna esinduses proovida.

 

 

Mäng on detailidest pungil

See mäng eeldab natuke rafineeritumat maitset autode ja automängude osas ning ilmselt pole sobilik neile, kellele meeldib GTA või Need For Speed’i stiilis mõõda tänavaid kihutada. Ent kui oled elus kasvõi korraks päris ringraja ääres kummi lõhna tundnud või tahaksid seda teha, siis usun, et leiad Gran Turismo 7 palju ägedat.

Mäng on huvitavaid detaile ja nüansse täis, alates põnevatest faktidest autode ajaloo ja päritolu kohta (hariv aspekt!) kuni autode putitamise ja igaks rajaks sobivasse konditsiooni tuunimiseni, kus peaksid omama juba lukksepa pabareid. Kõik mängib rolli – mis rada, mis ilm, mis kellaaeg, mis auto, kui palju sõitnud jne. Lisaks on minusugusele natuke andetumale mängijale lahedaid lisavõimalusi nagu auto disainimise stuudio ja fotograafia funktsioon, kus saad oma autot erinevates linnades ja lokatsioonides täispauk fotoaparaadiga pildistada. Ja täispaugu all pean ma silmas seda, et kaameral on muidugi kõik muudetavad päris aparaadi featuurid nagu ava ja fookus jms ning autot on pildistamiseks võimalik valmis sättida kuni nii hullude detailideni nagu tolmu kogus tuuleklaasil ja rehvi kulumisaste. Lisaks on mängu sees võimalik nii palju abisid peale kruttida, et isegi üsna oskamatu saab kenasti sõidetud ja tulemusena saab reaalses elus paremaks sõitjaks.

 

sony playstation eesti porsche vision gt

 

Maailma esimene päris virtuaalne auto?

Gran Turismo 7 üks ägedamaid aspekte on aga koostöö Porschega. Nimelt istusid päris Porsche päris insenerid maha ja töötasid Gran Turismo 7 jaoks välja täiesti uue Porsche, mis eksisteerib ainult virtuaalses maailmas. Uue auto nimi on Porsche Vison GT ja iseenesest mõistetavalt on videomängus eksisteeriv auto moodsale ajale kohaselt täiselektriline. Seda sama autot saigi Porsche Tallinna esinduses ringrajal testida.

Nii et tegelikult olime kõik ju ajaloolise sündmuse tunnistajaks ja saime osa Eesti Vabariigi esimesest virtuaalsest proovisõidu päevast. Püsti oli pandud korralik võidusõidusimulaator ning huvilised saidki rajal testida värsket Porsche Vision GT-d. Ajad on uued ja ehkki kõik ilmselt igatsesid vana head rehvi lõhna segatud kütuse ja urisevate mootoritega, siis virtuaalsel võidusõidul oli ka positiivne pool – sportautoga sai rajale minna ohutult ning ilma kindlustuseta. See tähendas, et suurem osa proovijaid said südamerahus ära mekkida ka kõik virtuaalsed betoonseinad.

Kokkuvõttes oli väga meeleolukas ja loomulikult lahkusid mitmed osalejad ürituselt murega, et kuidas kodustele ära selgitada Playstation 5 ja võidusõidusimulaatori ilmselge vajadus. Ja veel enam – kuhu see iste ja ekraan kodus mahutada. Kui set-up koju ära ei mahu, siis õnneks saab videomängu vägagi edukalt ka tavalise Playstationi puldiga mängida.

Rohkem infot GT7 mängu kohta leiad gran-turismo.com ja Sony Playstation Eesti Instagramist
Porsche Tallinna esinduse Instagram @porscheeesti

 

Fotod: Rainer Olbri/Hooligan Hamlet

 

gran turismo 7 sony playstation eesti porsche sim racing gran turismo 7 sony playstation eesti porsche sim racing gran turismo 7 sony playstation eesti porsche sim racing tarmo tähepõld gran turismo 7 sony playstation eesti porsche sim racing gran turismo 7 sony playstation eesti porsche sim racing TESTHAMLET: Gran Turismo 7 ja Eesti esimene virtuaalne proovisõidu päev Porsche Tallinna esinduses