#LÄBIKLAASI SCOPES Driven By Porsche ühendas Israelis loovinimesed ja autod

Ma olen elus sattunud mitmetele autobrändide korraldatud pressiüritustele. Noh teate küll need “tere, meil on uus mudel väljas, minge tehke tiir ja hästi palju pilte oma Instagrami”. Israelis imelises Tel Avivi linnas toimunud Porsche SCOPES oli aga midagi täiesti teisest klassist ning puges mulle südamesse esimesest hetkest. Hobujõud, kW-d ja rehvivilin on põnev, aga koos disaini ning muusikaga on nimetatud kooslus midagi kirjeldamatut, mida ma nüüd üritan siis kuidagi piltide ja sõnadega kirjeldada.

Fotod: Metsakutsu / Hooligan Hamlet

 

SCOPES Driven By Porsche Tel Aviv Israel Hooligan Hamlet Taycan

 

Alustuseks Porsche SCOPES on autobrändi poolt ellukutsutud mitmepäevane festival, mis toob kokku noored loovpead, tech industry ja igasuguse trendika innovatsiooni. Festival on varasemalt toimunud Berliinis, Amsterdamis, Tokyos ja Varssavis. Nädala jooksul toimuvad erinevad töötoad, seminarid, peod ja üritused. Palju inspireerivaid esinejaid ja hunnik suuri ideid. Kõik ikka selleks, et erinevad inimesed kokku tuua ja maailma muutma panna. Ilus idee minu meelest ja tore näha, et maailmas on brände, kellel jagub julgust ennast nii mastaapses ettevõtmises kaassõitjana hoida. Ei saa ju unustada, et kuskil kõikide kihtide all peaks teoreetiliselt toimuma ka turundus ja müük. Väga sümpaatselt hoiab SCOPES automüügi ilusti taustal.

Üritus leidis aset Tel Avivi linnas Israelis. Tel Aviv üllatas mind täielikult. Iga nurga pealt, trepi alt, põõsa vahelt. Suurem osa sellest linnast oli nagu Loomelinnak, Põhjala tehas ja Aparaaditehas ja suur sinivaal oleks lapse saanud. Kõik tänavad olid täis ägedaid söögikohti, head muusikat, kunsti, põnevaid inimesi.

 

#LÄBIKLAASI SCOPES Driven By Porsche ühendas Israelis loovinimesed ja autod
#LÄBIKLAASI SCOPES Driven By Porsche ühendas Israelis loovinimesed ja autod

 

Kohtusin festvalil kohaliku autofotograafi Eitaniga, kes mulle kõike kõige paremat tutvustas. Oli selleks hea katuseparkla auto pildistamiseks või kogu linna parim hummus. Vibreerisime Eitaniga väga ühel lainel kõiges, millest juttu tuli. Kolmanda päeva õhtul pakkus Eitan välja minna öösel Tel Avivi mägedesse, kus vihmase ilma korral kohalik autoskene driftimiseks koguneb. Laadisin kaamera akud ja olin rohkem kui valmis. Kahjuks sellel ööl vihma ei sadanud ja meet-up jäi ära. Selle eest ei jäänud ära minu, Eitani, Läti erinevate moeajakirjade eestvedaja Līga Zemture ja Horvaatia content creatori Ema Luketini õhtu hea muusika saatel, kus sai koos läbi arutatud kõik maailma mured ja loomulikult pakutud kõigele ka lahendused.

 

SCOPES Driven By Porsche Tel Aviv Israel Hooligan Hamlet Taycan #LÄBIKLAASI SCOPES Driven By Porsche ühendas Israelis loovinimesed ja autod SCOPES Driven By Porsche Tel Aviv Israel Hooligan Hamlet Taycan #LÄBIKLAASI SCOPES Driven By Porsche ühendas Israelis loovinimesed ja autod SCOPES Driven By Porsche Tel Aviv Israel Hooligan Hamlet Taycan #LÄBIKLAASI SCOPES Driven By Porsche ühendas Israelis loovinimesed ja autod #LÄBIKLAASI SCOPES Driven By Porsche ühendas Israelis loovinimesed ja autod SCOPES Driven By Porsche Tel Aviv Israel Hooligan Hamlet Taycan #LÄBIKLAASI SCOPES Driven By Porsche ühendas Israelis loovinimesed ja autod #LÄBIKLAASI SCOPES Driven By Porsche ühendas Israelis loovinimesed ja autod

 

Sama tuus nagu kogu linn ja selles olevad inimesed, oli loomulikult ka hotell, milles õnnestus kõik need päevad peatuda. Ma ei mäleta, et oleksin varem ööbimiskohast nii suurt numbrit teinud kui seekoord, aga tõesti, kui peaksid kunagi Tel Avivi poole sammud seadma, siis omalt poolt julgen soovitada boheemlasliku olemisega hotelli Soho House Tel Aviv Jaffa. Kõige parema ülevaate saad nende Intagramist, aga lisan veel, et nii eklektilises ent samas soojas ja hubases kohas pole vist varem õnnestunud ööbida. 10/10 Hooligan Hamleti garantii.

 

SCOPES Driven By Porsche Tel Aviv Israel Hooligan Hamlet Taycan Soho House Tel Aviv Jaffa

 

Pressile suunatud ürituse keskmes olid kaks kohalikku kunstnikku Koketit ja Eden Kalif, kes mõlemad endale maailmas nime teinud. Lisaks võimalusele nendega rääkida, nende esinemist vaadata ja palju lolle küsimusi küsida, sai nädala jooksul kogu Tel Aviv nautida ka mõlema kunstniku signatuurstiilis valminud Porsche Taycani. Kuna mõlemad artistid on tuntud nö kritseldajad, oli nende ülesanne festivali ajaks koostöös Porschega kaks autot üle joonistada. Mõlema autoga oli mul võimalus ilusas Israeli looduses ja täielikus linnaliikluse kaoses ringi sõita. Mõlemad kordumatud mälestused, mis jätsid mulle mingil põhjusel palju sügavama jälje kui ringrajal ringi põristamine.

Nii palju, kui olen autoüritusi külastanud, on alati valdavalt levinud suhtumine ajakirjanike seas, et “lahe, a millal autoga sõita saab?”. Kuigi sain sõita ka Israelis, siis võttis auto ise sisse koha tagaistmel ja lasi hoopis särada kõigel muul, mis autosid ja sõitmist ümbritseb. See on erakordne tunne ja selgelt minu jaoks kõige ägedam reis, millel olen autodega seoses käinud. Seda nädalat Tel Avivis ei olegi võimalik kuidagi sõnade või piltidega kokku võtta, see on tunne, mis on minuga igaveseks ja alati.

Rohkem infot Porsche SCOPES festivali kohta näiteks nende Instagrami lehel.

 

SCOPES Driven By Porsche Tel Aviv Israel Hooligan Hamlet Taycan #LÄBIKLAASI SCOPES Driven By Porsche ühendas Israelis loovinimesed ja autod SCOPES Driven By Porsche Tel Aviv Israel Hooligan Hamlet Taycan